Sider

mandag 10. mai 2010

Borgelig feminisme, nei takk!

Høyres ny valgte kvinnepolitisk leder Julie Brodtkorb Voldberg  lanserer i dag begrepet borgelig feminisme. Hun mener at den den gamle femnismen gjør kvinner til offer.
Høyre startet landsmøtet sitt med brask og bram og avvikle den ti uker lange fedrekvoten som er en del av dagens foreldrepermisjonsordning.  Argumentet for avvikling gikk først og fremst ut på at fedre er blitt så "moderne" at de vil ta ut permisjon uannsett. Men Høyre glemmer en viktig ting, vi ser at når man har økt fedrekvoten så øker også permisjonstiden fedrene tar ut.  Rettighetsfestingen gir pappa mulighet og frihet til å være sammen med barna sine.
Høyre misforstår slik de har gjort så mange ganger før; rettigheter gir frihet, det tar ikke fra deg mulighetene. Brotkorb Voldberg er ikke så oppatt av å diskutere fortiden, jeg kan gi henne rett i det. Det er framtiden som er viktig og intressant. Men man  kan jo lære av fortiden sin. Høyre har stemt i mot omtrent en hver reform som har ført til likestilling. Et hederlig unntak er kvinnelig styrerepresentasjon, som Ansgar Gabrielsen møtte motstand for internt, men gjennomførte likevel. Likestilling kommer ikke av seg selv, man må ha målrettet tiltak og rettighetsfeste muligheten. Individet får  frihet ved å ha muligheten til å ta valg og ikke gjennom å fjerne muligheter slik Høyre har gjort.
Hvis borgerlig feminisme handler om at far skal stå med luen i hånden og spørre arbeidsgiver om at han kan få tilbringe tid sammen med barna sine, sier jeg nei takk!

Du kan høre fra politisk kvarter på NRK; http://www.nrk.no/programmer/sider/politisk_kvarter/